Junior Model Validator

Jouw functie

Binnen het nieuwe modelvalidatie team zal jij gaan bijdragen aan een goed, efficiënt en robuust model risico management binnen PGGM en samen met jouw collega zal je de modellen van PGGM gaan valideren. Met jouw proactieve houding adviseer je de business en modelontwikkelaars omtrent modelontwikkeling en modelbeheer. Jij hebt plezier in het op professionele wijze analyseren van  modellen, hier goed de sterke kanten en verbeterpunten van weten te benoemen en hier helder over rapporteren.  Je draagt er aan bij dat de modellen die binnen PGGM gebruikt wordt voldoen aan de standaarden die PGGM hieraan stelt.

Je bent communicatief sterk en schuwt geen discussie met modelontwikkelaars, modelgebruikers of andere stakeholders. Naast het uitvoeren van bovengenoemde taken zal je ook de rapportage verzorgen over de uitgevoerde validaties en de model risico’s die hierdoor in beeld komen. Dit pak jij op zowel een kwantitatieve als kwalitatieve manier op en kun je kritisch bekijken. Jij bent in staat om complexe materie je goed eigen te maken en weet deze zo uit te leggen dat iedereen het begrijpt.
Deze functie geeft je de gelegenheid om veel te leren over een scala aan modellen (waaronder vermogensbeheer, pensioenbeheer, actuariële en ALM modellen) en de mogelijkheid om een groot netwerk binnen PGGM op te bouwen. Omdat het Model Validatie Team nieuw wordt opgericht, krijg jij veel ruimte en verantwoordelijkheid om concreet bij te dragen aan het verbeteren van PGGM.

Jouw afdeling

Het Model Validatie team is een nieuw team binnen Risk & Compliance. Deze afdeling met 3 medewerkers is nieuw opgericht en zal als autoriteit gelden op gebied van beheersing van model risico. Het team heeft als kerntaak het verifiëren of modellen presteren zoals ze zouden moeten, met als gevolg dat het model risico adequaat wordt gemanaged. Het team stimuleert best-in-class risk management binnen PGGM en initieert constructieve discussies bij onze klanten, management en Front Office.

Profiel

  • Afgeronde academische studie in economie/finance, of een meer kwantitatieve richting;
  • Bij voorkeur aangevuld met FRM/CFA/VBA/AAG of de bereidheid om verder te leren;
  • Analytisch sterk, team player en nauwkeurig met oog voor detail;
  • Verantwoordelijk, onafhankelijk, stress bestendig en communicatief;
  • Affiniteit met pensioenen, financiële instrumenten en financiële markten;
  • Kennis van programmeertalen zoals VBA, SQL, Matlab, R en/of C# zijn een pre;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen, elkaar challengen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur. Ons moderne en marktconforme arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren. Kies je voor PGGM, dan kies je ook voor jezelf.

Meer weten?

Bel voor meer informatie met Recruitment op 030 277 1986.

Solliciteer