Junior Employee Administration Liquide Operations

Jouw functie

De Junior Employee Administration van het team Liquide Operations draait mee in  het  dagelijkse fund & mandate accounting proces met een hands-on instelling. De Junior participeert ook in het reconciliatieproces, waarbij reconciliatie plaatsvindt tussen de custodians en de interne administratie, lost problemen op in de interne administratie en zet verschillen uit bij de custodians of externe managers. Daarnaast draagt de Junior zorg dat op dagelijkse basis betalingen worden verricht op verzoek van de Frontoffice om gelden van of naar de custody rekening te boeken (cash management). Als sluitstuk van fund & mandate accounting dienen er dagelijks controles te worden uitgevoerd om de juistheid van de intrinsiek waarde van de fondsen en mandaten te waarborgen, oa wordt vindt er controle plaats of de waardering t.o.v. de Benchmark.

Naast bovenstaande werkzaamheden houdt de Junior Employee KPI’s en KRI’s  van de afdeling bij in een spreadsheet. Ook is de Employee betrokken bij de meer gecompliceerde producten (o.a. Repo’s en Lending), voert de werkzaamheden uit rondom Tax reclaims, Corporate Actions en Class Actions. Tevens is hij verantwoordelijk voor de financial  accounting (het grootboek) van de PGGM Fondsen en mandaten en draagt hij zorg voor de accuraatheid van het participantenregister (transfer agency functie) van de PGGM Fondsen. De Junior is ook inzetbaar in andere Teams van Operations.

Werkzaamheden die bij de functie horen:

 1. Reconcilieren van custody posities en bankrekeningen;
 2. Verrichten van cash transfers;
 3. Uitvoeren en controleren van de dagwaardering;
 4. Fund & mandate accounting;
 5. Transfer Agent
 6. Bijhouden van de afdelings KPI’s en KRI’s;
 7. Aansluiten van de posities bij de externe managers (ook communicatie met);

De bovengenoemde werkzaamheden worden gedurende 50% van de aanwezige tijd uitgevoerd.

 1. Uitvoeren van Class Actions werkzaamheden;
 2. Uitvoeren van werkzaamheden rondom Special Products (o.a.Repo):
 3. Uitvoeren van Tax reclaim werkzaamheden;
 4. Uitvoeren van Corporate Actions werkzaamheden;
 5. Test werkzaamheden m.b.t. Simcorp Dimension;
 6. Operationele issues kunnen afwikkelen;
 7. Aanspreekpunt binnen het team Liquide Operations (allround inzetbaar).

 De bovengenoemde werkzaamheden worden gedurende 50% van de aanwezige tijd uitgevoerd.

Jouw afdeling

De afdeling PGGM Operations  maakt onderdeel uit van de unit Investments Services van de Business Unit Vermogensbeheer (BU VB) binnen PGGM. Operations is verantwoordelijk voor de administratie van alle beleggingen van de klanten en fondsen van PGGM. De afdeling bestaat uit 3 teams: Liquide en Illiquide Operations en Derivatives & Treasury. Operations beschouwt de Front Office, Performance, Tax Legal & Regulatory en de afdelingen Investment Reporting en Investment Control als haar interne klanten.

Het team Liquide Operations is verantwoordelijk voor de financial en fund & mandate accounting van alle liquide beleggingsproducten van PGGM, zoals Aandelen (Equities), Obligaties (Bonds) en Repo’s.

Profiel

 • Resultaatgericht;
 • Samenwerken;
 • Verleiden verbinden en verantwoorden;
 • Onafhankelijkheid;
 • Vakmanschap;
 • Initiatief;
 • Analytische vaardigheid;
 • Voortdurend verbeteren.

Opleidingsniveau:
De Junior Employee Administration heeft 0-1 jaar werkervaring in de financiële dienstverlening. De Junior Employee Administration denkt en werkt minimaal op HBO niveau. De collega heeft een bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding voltooid met bij voorkeur specialisaties op het gebied van accounting en effectenverkeer. Werkervaring met het pakket Dimension van SimCorp is een pre.

Wij bieden

Een professionele, daadkrachtige en inspirerende werkomgeving met volop kansen om je vakmanschap uit te bouwen. Bij ons staan samenwerken, kennis delen en zelfstandigheid hoog in het vaandel. Dit komt goed tot uiting in onze cultuur en het Nieuwe Werken. Ons moderne en robuuste arbeidsvoorwaardenpakket zorgt voor een goede beloning en mogelijkheden werk en privé op een voor jou passende manier te combineren. We hechten aan een open en eerlijke bedrijfscultuur, bieden je werk dat er toe doet en hechten eraan met respect voor mens en omgeving te opereren.

Meer weten?

Heb je vragen? Neem dan contact op met Recruitment op 030 277 1986.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Solliciteer