Afstudeerstage financial markets bij ECR Research

Scriptie schrijven en parttime werken als analist bij ECR Research?

Over ECR Research

ECR Research is een gerenommeerde internationale aanbieder van onafhankelijke research op het gebied van macro-economie, politieke risico’s, rente- en valutamarkten en aandelenindices. Wij werken voor het senior management van grote ondernemingen, (centrale) banken en vermogensbeheerders. Onze rapporten ondersteunen efficiënte welafgewogen visievorming en asset allocatie- en risk managementbeslissingen. Op www.ecrresearch.com bieden we 18 verschillende rapporten waarop klanten zich kunnen abonneren.

Dit ga je doen

Binnen ons analistenteam zijn wij op zoek naar een laatstejaarsstudent die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van marco-economie en financiële markten. Als afstudeerder bij ECR Research maak je deel uit van ons analistenteam en werk je mee aan onze rapporten. Ook kun je een bijdrage leveren aan het vormen van de huisvisie op de belangrijkste aandelen-, obligatie- en valutamarkten. Tegelijkertijd werk je aan je scriptie. Hoe je je tijd besteedt en verdeelt stemmen we in overleg af.

Dit vragen wij

een universitaire student in de richting van macro-economie, financiële economie of economische geschiedenis met een sterke interesse in de financiële markten;

  • ambitieuze werkhouding en goede communicatie- en taalvaardigheden;
  • leergierig en met oog voor kwaliteit;
  • voor minimaal 4 maanden beschikbaar;
  • start in overleg, maar liefst op korte termijn;
  • goede beheersing van het Nederlands en het Engels.

Dit bieden wij

Werken bij ECR Research betekent werken met circa 40 hoog opgeleide en overwegend jonge, ambitieuze collega’s in een professionele omgeving. Je werkt op een mooi kantoor in het centrum van Utrecht (boven de Bijenkorf). Je ontvangt een stagevergoeding en krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen op macro-economisch gebied, waarbij we graag meedenken over het onderwerp voor je scriptie. Vind je het leuk en ben je geschikt voor het analistenvak dan is een full-time startfunctie na je afstuderen wat ons betreft goed mogelijk!

Wil jij afstuderen bij een onafhankelijk research bureau?

Stuur je CV met korte motivatie naar jobs@ecrresearch.com. Indien je nog vragen over de stage hebt dan kun je terecht bij Esther Salomé, HR & Recruiting ECR Research, via 030-8201227 of per email.