Economische Carrièredag Utrecht

Economische Carrièredag Utrecht

De Economische Carrièredag Utrecht is een evenement dat jaarlijks in november wordt georganiseerd en is het grootste carriere-evenement van ECU'92. In 2017 zal de dag plaatsvinden op donderdag 23 november. Deze dag is de uitgelezen kans om je te oriënteren op de arbeidsmarkt en kennis te maken met uiteenlopende organisaties. Hoe zou het zijn om bij een bank te werken? Welke carrièremogelijkheden zijn er binnen de overheid? Een grote multinational, is dat wat voor mij? Dit zijn vragen waar je antwoord op krijgt wanneer je naar de Economische Carrièredag Utrecht komt. 

Meer informatie over deze dag vind je op www.ecdu.nl

Economische Carrièredag

De dag bestaat meestal uit een opening, bedrijfspresentaties, workshops en individuele gesprekken.

De opening zal verzorgd worden door een relevante spreker die ervaring heeft in de economische sector.

Tijdens een bedrijfspresentatie verkrijg je informatie over het bedrijf, de carrièremogelijkheden, en bestaat de gelegenheid om vragen te stellen. De presentatie duurt 45 minuten en er is geen selectie op basis van je CV.

- De workshops bieden je een kijk op de werkzaamheden binnen een organisatie en laten je nadenken over de interne processen die daarbij een rol spelen. Een workshop duurt 90 minuten of langer en er is eveneens geen selectie op basis van je CV.

- Een individueel gesprek bestaat uit een gesprek van ongeveer 25 minuten met een recruiter. Het is een uitgelezen kans om jezelf in de kijker te spelen bij het bedrijf van jouw keuze en alle vragen te stellen die in je opkomen. Je wordt op basis van je CV geselecteerd voor een gesprek.

- Dit jaar is er ook een CV lunch naast de normale business lunch, de bedrijven die hieraan meedoen kunnen door middel van CV selectie lunchen met de studenten om deze in een informele sfeer te leren kennen.

In het programma zit een heerlijke business lunch inbegrepen en de dag wordt afgesloten met een netwerk borrel. 

Deelname

Je kunt je in de maanden oktober en november opgeven voor de economische carrierdag via de website van de economische carrieredag www.ecdu.nl
Er zijn 3 verschillende opties waar je je voor kunt inschrijven, de presentatie. de workshops en de individuele gesprekken.